woensdag, 2. april 2008 - 7:46

Unieke volleybalwedstrijd in Amstelveen

Amstelveen

Vanaf 12 april strijden voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis twee volleybalteams uit één gemeente tegen elkaar om het Nederlands Kampioenschap. De Amstelveense volleybalverenigingen AMVJ en DELA Martinus gaan de strijd met elkaar aan.

In de Emergohal spelen zij in april en mei maximaal zeven wedstrijden tegen elkaar. Het team dat als eerste vier wedstrijden wint mag zich het beste damesvolleybalteam en dus kampioen van Nederland noemen.

De twee grootmachtigen zijn aan elkaar gewaagd. Beiden draaien al jaren mee in de top van het damesvolleybal. DELA Martinus werd in 2007 en 2006 ook al landskampioen. Voor AMVJ was dit voor het laatst in 1995.

De wedstrijden staan gepland op 12, 19, 20, 26, 27 april en op 3 en 4 mei. De wedstrijden in april beginnen allemaal om 16.00 uur. Uitzondering is de wedstrijd op 19 april, deze begint om 14.00 uur. De wedstrijden in mei starten om 15.30 uur.

De gemeente Amstelveen, het Amstelveens Sportbedrijf en de stichting Sport-promotie Amstelveen willen topsport in Amstelveen beter op de kaart zetten. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk belangstellenden kunnen genieten van de wedstrijden zorgen zij via sponsoring voor gratis toegang. Geïnteresseerden kun-nen voor meer informatie terecht op www.sportbedrijfamstelveen.nl.
Provincie:
Tag(s):