maandag, 3. maart 2008 - 18:33

Universiteit Maastricht op Tefaf

Maastricht

De Provincie Belgisch Limburg en de Universiteit, zijn als nieuwe partners toegetreden tot de Limburgse stand op de kunstbeurs TEFAF in de Westhal. Samen met de al bestaande partners Gemeente Maastricht, Provincie Limburg, MECC, VVV Maastricht, Theater aan het Vrijthof / LSO / Opera Zuid en Chapeau! Magazine zullen zij Limburg en de Euregio presenteren aan de internationale bezoekers van deze beurs. De stand ‘Maastricht – Limburg’ wordt op vrijdag 7 maart officieel geopend door staatssecretaris Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en de Vlaamse minister van cultuur Bert Anciaux.

De Universiteit Maastricht zal onder meer een aantal Masterclasses organiseren in het MECC over de internationale kunsthandel. En de Belgische Provincie Limburg zal een aantal ministers uitnodigen om te laten zien hoe de grensoverschrijdende samenwerking bij internationale evenementen zoals TEFAF gestalte kan krijgen.

Vanuit de Limburgse stand zal tevens het dagelijkse televisieprogramma TEFAF Journal gepresenteerd worden, dat in het Engels te zien is in de grote hotels in Maastricht en omstreken, in het Stadhuis, het Provinciehuis en op een aantal plekken in het MECC zelf.

In een speciale vitrine van de TEFAF-stand zal een ‘nest’ eieren van de miljoenen jaren oude dinosaurussen uit China tentoon worden gesteld, als verwijzing naar de expositie China Dino in het Centre Céramique en het Natuur Historisch Museum in Maastricht.
Provincie:
Tag(s):