dinsdag, 1. juli 2008 - 14:44

Urk huurt beveiligingsbedrijf in voor havengebied

Urk

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Urk heeft besloten dat er tijdens de zomermaanden in de nachtelijke uren en in het weekend wordt gesurveilleerd in het havengebied. Doel van de surveillance is om een oogje in het zeil te houden en gasten een gastvrij en veilig verblijf op Urk te bieden. Dit heeft de gemeente dinsdag laten weten.

De gemeente Urk wil gasten in het havengebied kwaliteit, orde, netheid en veiligheid bieden. Overdag zijn de havenmeesters de gastheren en toezichthouders in het gebied.

In de avond en nachtelijke uren en in het weekend zijn de havenmeesters niet aanwezig. Om het gastheerschap naar deze uren uit te breiden is besloten surveillance te laten plaatsvinden door een beveiligingsbedrijf.

De beveiligers zijn de extra ogen en oren voor de lokale politie. Ook geeft de aanwezigheid van beveiliging een rustgevend gevoel en het draagt bij aan het kwaliteitsniveau dat gemeente Urk gasten wil bieden. Het gaat in eerste instantie om een proef voor vijf maanden.

Met betrekking tot de gemeentelijke toiletgebouwen zijn reeds maatregelen genomen. De toiletgebouwen bij het strand en aan de Oosthaven zijn voorzien van codesloten om vandalisme te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):