vrijdag, 25. april 2008 - 8:35

Urologen lanceren Nijmeegs prostaat-kankercentrum

Nijmegen

De urologen van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en het UMC St. Radboud richten samen het Prostaat Kanker Centrum Nijmegen (PKCN) op.Ze willen binnen het nieuwe centrum 'het beste van het beste' bieden qua diagnostiek, behandeling, nazorg en wetenschappelijk onderzoek.

De patiënt krijgt steevast een multidisciplinaire behandeling, waarbij specialisten van beide ziekenhuizen gezamenlijk de meest optimale route uitstippelen.

Volgens de urologen heeft het Prostaat Kanker Centrum Nijmegen goede kansen om uit te groeien tot een toonaangevend landelijk centrum. Nu al laten tientallen patiënten uit andere regio's zich naar Nijmegen verwijzen.

Het CWZ bijvoorbeeld bouwde de afgelopen jaren op het gebied van prostaatkanker een naam op met cryochirurgie (het bevriezen van tumoren) en met kijkbuischirurgie.

Met dat laatste hoort het ziekenhuis bij de koplopers binnen de urologie in Nederland. De techniek is heel recent nog beter en daarmee veiliger geworden door de aanschaf van een Da Vinci-operatierobot.

De urologen van het CWZ werken al jaren samen met het UMC St. Radboud op het gebied van diagnostiek, beeldvorming, radiotherapie en wetenschappelijk onderzoek. Het Radboudziekenhuis schafte onlangs ook een robot aan. Daarmee beschikt het PKCN als enige in Nederland over twee van deze geavanceerde apparaten.

De samenwerking wordt de komende maanden verder vormgegeven. In het CWZ werd woensdag onder de vlag van het PKCN de allereerste Nijmeegse ingreep via robotchirurgie zal plaatsvinden. Het CWZ had daarmee de primeur.

Informatie over het PKCN is vanaf morgen te vinden op www.pkcn.nl Het centrum is bereikbaar via e-mailadres info@PKCN.nl.
Provincie:
Tag(s):