zondag, 14. december 2008 - 17:16

Utrecht en Volendam krijgen punt te veel

(Elfvoetbal) Utrecht en Volendam hebben in de Galgenwaard met 0-0 gelijkgespeeld. Het punt dat de KNVB beide ploegen daarmee toekent is echter voor beiden niet verdiend. Zowel de Utrechters als de Volendammers bakten er weinig van.

Utrecht zou Volendam makkelijk moeten oprollen. De ploeg heeft veel meer kwaliteit en talent dan het totaal niet creatieve en talentloze Volendam. De thuisclub leek er zondag echter geen zin in te hebben. Het speelde mat en onbehouwen en verdiende daarom geen punt.

De bezoekende ploeg speelde al niet veel beter, maar daar was in elk geval nog vanuit de verdediging de wil om er iets van te maken. Het elftal raakte echter in totale wanhoop wanneer de bal in de buurt van het vijandelijke doel kwam. En zonder aanvallende kracht verdien je ook geen punt.

Vooral de wanprestatie van Utrecht viel op. De ploeg speelde bij vlagen stilstaand voetbal en zowel vanaf het middenveld als vanaf de flanken kon niemand de bal bij een medespeler kwijt. Verder dan een aantal wanhoopsschoten kwam het team van Willem van Hanegem niet. Echte kansen waren er ook niet. Cedric van der Gun was de enige die nog regelmatig richting doel schoot, maar hij miste kracht en trefzekerheid in zijn schoten. Alles ging naast.

Bij Volendam, dat het zelfs niet redde om tegen een ronduit belabberd Utrecht gevaarlijk te worden, moet de vraag inmiddels rijzen wat het doet in de Eredivisie. De ploeg mist zonder de geblesseerde Jack Tuyp helemaal schotkracht. Melvin Platje, Dominique van Dijk en Bernard Hofstede, die al in de rust werd gewisseld, raakten bijkans de kluts helemaal kwijt bij balbezit. De Utrechtse defensie had daardoor een makkie.

Een wedstrijd waarin beide ploegen maar tot één schot op doel kwamen, kreeg terecht geen winnaar. Maar na een wedstrijd met slechts twee schoten op doel, van Morten Skoubo en Dominique van Dijk, zou je eigenlijk moeten besluiten helemaal geen punten toe te kennen.
Categorie:
Tag(s):