zaterdag, 28. juni 2008 - 11:20

Utrecht gastheer Ministersconferentie Raad van Europa

Utrecht

Utrecht is in het najaar van 2009 gastheer voor de 16e Ministersconferentie van de Raad van Europa. De stad ontvangt dan zo’n vijftig bewindslieden voor een tweedaagse conferentie over lokaal en regionaal bestuur. Burgemeester Aleid Wolfsen is blij met de toewijzing.

Utrecht heeft minister Ter Horst in april officieel aangeboden om gastheer te zijn van de Ministersconferentie. Provincie, Universiteit, Kamer van Koophandel en de Stichting Vrede van Utrecht steunen de komst van deze conferentie naar Utrecht. Voor de kandidaatstelling heeft het gemeentebestuur een ‘bidbook’ opgesteld (zie bijlage). Hierin is opgenomen dat rondom de conferentie een programma wordt georganiseerd dat interessant is voor inwoners en dat aansluit bij het internationale karakter van de conferentie.

Het gemeentebestuur is blij met de toewijzing van de Ministersconferentie: het gastheerschap van de conferentie draagt bij aan de sterkere internationale profilering van de stad. Alle betrokken partijen zijn ervan overtuigd dat de stad alle faciliteiten in huis heeft om de conferentie voor de deelnemers tot een succes te maken.
Provincie:
Tag(s):