dinsdag, 2. december 2008 - 16:38

Utrecht krijgt 1 miljoen euro voor bestrijding jeugdwerkloosheid

Utrecht

De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht krijgen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ieder 1 miljoen euro voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

Wethouder Sociale en Economische Zaken Marka Spit is blij met het miljoen van minister Donner: “We kunnen het geld goed gebruiken om meer jongeren aan werk of een startkwalificatie te helpen en de aansluiting van onderwijs naar arbeidsmarkt te verbeteren.�

In Utrecht gaat het geld naar plannen die de gemeente gemaakt heeft voor meer en betere begeleiding van jongeren naar (leer)banen. Daarin speelt het jongerenloket een cruciale rol.

De helft van het miljoen gaat de gemeente Utrecht gebruiken om het bestaande bijbaantjesproject in krachtwijk Overvecht uit te breiden naar twee andere krachtwijken. Hierover moet de gemeente nog afspraken maken met de welzijnsinstellingen. In het bijbaantjesproject worden schoolgaande jongeren vanaf 14 jaar in samenwerking met werkgevers aan een bijbaan/vakantiebaan geholpen. Ook krijgen zij advies hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren aan een werkgever.
Provincie:
Tag(s):