zaterdag, 19. januari 2008 - 23:11

Utrecht overleeft Limburgs offensief

(Elf voetbal) Utrecht heeft zaterdagavond in eigen huis Roda JC met 3-1 verslagen. In een heerlijk duel leek de wedstrijd al vroeg beslist. In een tijdsbestek van zeven minuten stond de thuisploeg vanuit het niets op een comfortabele voorsprong. Clubtopscorer Robin Nelisse (twee keer) en aanvoerder Gregoor van Dijk (strafschop) waren verantwoordelijk voor de treffers.

Zeven minuten na rust bracht Andres Oper de spanning terug: 3-1. Roda leek definitief terug in de wedstrijd te komen, maar de vele kansen werden keer op keer verkeerd uitgespeeld. Twintig minuten voor tijd nam Utrecht de controle over de wedstrijd weer in handen. De Domstedelingen wisten de wedstrijd daarna volwassen uit te spelen.

In een knotsgekke eerste helft waren de bezoekers een half uur lang de betere ploeg. Het agressieve Roda drukte de thuisploeg, met knap combinatiespel, steeds verder naar achteren. De ploeg van trainer Raymond Atteveld kon echter geen kansen creëren.

Vanuit het niets nam Utrecht toen de leiding. Een vrije trap van Caluwe, werd na een knappe actie van Cedric Van Der Gun verwerkt tot een halve voorzet, Robin Nelisse (31e minuut) tike net voor de doellijn binnen.

Drie minuten later scoorde Nelisse wederom, ditmaal met het hoofd. Nu was Caluwe de aangever. Roda-trainer Atteveld greep in en haalde de falende Kah naar de kant. De afgelopen week van Willem II overgekomen Wau, mocht zijn debuut maken. De wissel hielp de bezoekers niet.

Tien minuten voor rust betastte Davy De Fauw de bal opzichtig met de hand. Scheidsrechter Ruud Bossen wees direct naar de stip. Ex-Roda speler Van Dijk benutte dit buitenkansje: 3-0.

Na de 3-0 vond Utrecht het welletjes en voetbalde de resterende minuten volwassen uit. Robin Nelisse was met een afstandschot nog dichtbij een hattrick.

Na zeven minuten voetballen in de tweede helft, bracht Andres Oper de spanning terug. Sekou Cissé brak door op links en hield het overzicht, Oper kopte bij de eerste paal snoeihard binnen: 3-1. In tegenstelling tot de eerste helft, wist de ploeg van trainer Raymond Atteveld nu wel kansen te creëren.

De aansluitingstreffer kwam er uiteindelijk niet. De swingende Afrikanen Sekou Cissé en Ronald Lamah konden het overzicht niet bewaren. Na een vrije doortocht schoot Anouar Hadouir recht op Vorm af, de doelman wist met zijn benen te pareren. Robin Nelisse vergat aan de andere kant de wedstrijd te beslissen.

Nadat aanvoerder Marcel Meeuwis zijn tweede gele kaart ontving, speelde Utrecht de wedstrijd volwassen uit. Door de overwinning kruipen de Domstedelingen dichter naar plaats vijf toe. De ploeg van trainer Willem van Hanegem nadert Roda JC tot op een punt.