dinsdag, 30. september 2008 - 11:06

Utrecht start met ‘weekendarrangement’ voor geweldplegers

Utrecht

‘Gewelddadig? … dat wordt zitten!’ Vanaf 1 oktober krijgen geweldplegers die in het weekend worden opgepakt een zogeheten
weekendarrangement. Openbaar Ministerie, politie en gemeente werken daarin nauw samen. Burgemeester Aleid Wolfsen: “Uitgaan in Utrecht is leuk en dat willen we graag zo houden. Geweld hoort daar absoluut niet bij.

Na onder meer Amersfoort en Tilburg voert ook Utrecht nu het ‘weekendarrangement’ in. Er wordt gebruik gemaakt van de wettelijke mogelijkheid om verdachten in verzekering te houden. De politie zet het onderzoek naar het incident in het weekend voort. Op maandag wordt het onderzoek afgerond met de vervolgbeslissing van de officier van justitie. De verdachte wordt zo direct geconfronteerd met de consequenties van zijn gedrag. Voor het slachtoffer is er dan ook snel duidelijkheid. Als het Openbaar Ministerie besluit om de verdachte te vervolgen, wordt het slachtoffer hiervan direct door bureau Slachtofferhulp op de hoogte gesteld.

Het weekendarrangement kan worden opgelegd aan meerderjarige geweldplegers die bijvoorbeeld op straat, in het verkeer, bij het sporten of in het uitgaansleven een geweldsdelict plegen.
Provincie:
Tag(s):