zondag, 3. februari 2008 - 17:05

Utrecht stopt zegereeks Willem II

(Elfvoetbal) Willem II is er niet in geslaagd de fraaie zeges tegen AZ en Vitesse een vervolg te geven. De Tilburgers verloren in de Galgenwaard kansloos met 2-0 van FC Utrecht. Uitblinker Cedric van der Gun en clubtopscorer Robin Nelisse verzorgden de productie voor de Domstedelingen.

Willem II, dat al een dik jaar geen uitwedstrijd wist te winnen, kreeg na enkele minuten een grote kans. Uit een hoekschop schoot Mourad van dichtbij op doel. Derde doelman Wesley de Ruiter, vervanger van de geblesseerde Michel Vorm en Franck Grandel, redde echter knap. Direct hierna opende Cedric van der Gun (4e minuut) aan de andere kant de score. De vliegensvlugge aanvaller schoot na een solo knap raak in de verre hoek.

Na het doelpunt liet de thuisploeg bij vlagen prachtig voetbal zien. Na een prima combinatie schoot Loic Loval op de lat. Hierna speelde Van Der Gun buitenspeler Leroy George vrij voor het doel. De anders zo trefzekere George schoot ditmaal van dichtbij voorlangs. Willem II kreeg ondanks het mindere spel nog wel twee grote kansen. Said Boutahar schoot oog in oog met doelman De Ruiter op doel, na een pass van Mourad, maar de jonge goalie bewees andermaal over prima duikcapiciteiten te beschikken.

Na rust was het duel minder aantrekkelijk dan het eerste bedrijf. Utrecht bleef de betere ploeg, maar het prachtige combinatiespel van de eerste helft bleef uit. Desondanks besliste Robin Nelisse het duel na 56 minuten. De aanvaller schoot met een knappe volley de 2-0 eindstand op het scorebord. Willem II probeerde nog van alles maar kreeg geen grote kansen. Ook een dubbele wissel van trainer Andries Jonker mocht niet baten.

Door de overwinning van Sparta op VVV, zakken de Tilburgers weer naar plaats zestien. FC Utrecht stijgt een plek en staat nu op de achtste positie.