woensdag, 18. juni 2008 - 10:48

Utrechts Landschap schenkt schapen

De Bilt

Het verlies van de kudde Drentse heideschapen van het Goois Natuurreservaat is groot. In de nacht van 13 juni brandde de schaapskooi op de Tafelberg volledig uit met daarin de kudde van 120 schapen en lammeren. Het Utrechts Landschap wil het Goois Natuurreservaat helpen met een nieuwe start en schenkt daarom 40 Drentse heideschapen.

Op landgoed Heidestein in Zeist staat een kudde Drentse heideschapen. Het Utrechts Landschap wil ruim 40 schapen een nieuw bestaan geven in ’t Gooi. De schapen zijn nu nog lammeren die geboren zijn op landgoed Heidestein. Vanaf half juli zullen de schapen gaan verhuizen naar ’t Gooi. ‘Met dit aanbod willen wij collega het Goois Natuurreservaat een hart onder de riem steken en een eerste aanzet doen naar een start voor een nieuwe kudde’ zei Marco Glastra directeur-rentmeester.

Vorig najaar hebben Het Utrechts Landschap en Het Goois Natuurreservaat juist met de kudde die verloren is gegaan een trektocht over de Utrechtse Heuvelrug ondernomen. Dit heeft geleid tot veel aandacht voor de Utrechtse Heuvelrug en uiteraard voor de schapen.
Provincie:
Tag(s):