vrijdag, 11. april 2008 - 12:54

Utrechtse schoolkinderen kweken eigen aardappels

Utrecht

Het tuinierseizoen is weer aangebroken. Ook voor ruim 1.500 leerlingen van Utrechtse basisscholen. De gemeente Utrecht stelt hiervoor haar zeven educutieve tuincomplexen ter beschikking en begeleidt de kinderen. De gemeente levert de zaden, plantjes, tuinen en het gereedschap. Dit jaar gebruiken de leerlingen voor het eerst ecologisch gekweekte zaden, aardappels en uien.

Aan het eind van het seizoen maken de kinderen van een gedeelte van de oogst een soep op een open vuurtje in de tuin. Wat daarna nog overblijft, nemen ze mee naar huis. Om te stimuleren dat ze de producten echt opeten krijgen de deelnemers een receptkaart mee naar huis.

De gemeente Utrecht beheert zeven educatieve tuincomplexen in de stad. Kinderen van 4 tot 12 jaar tuinieren daar tijdens schooltijd. Kleuters worden intensief begeleid. De oudere leerlingen werken zelfstandiger en hebben een grotere tuin. Een leuk en leerzaam proces. Deelnemers ontdekken wat je allemaal moet doen voordat een aardappel op je bord ligt en hoe het groeien van voedselgewassen en bloemen verloopt.
Provincie:
Tag(s):