zaterdag, 12. januari 2008 - 9:56

Vaccinatie tegen hepatitis A op Aboe Da’oedschool

Utrecht

Leerlingen en leerkrachten van de Aboe Da’oedschool aan de Marnixlaan worden door de GG&GD gevaccineerd tegen hepatitis A. Aanleiding hiervoor is dat in de afgelopen zes weken bij twee leerlingen uit dezelfde groep het virus is ontdekt. Met de vaccinatie wordt verdere verspreiding van het virus voorkomen. Ook kinderen en leerkrachten van de voorschool in hetzelfde gebouw worden gevaccineerd.

Hepatitis A (ofwel besmettelijke geelzucht) is een infectieziekte, die wordt veroorzaakt door een virus. De ziekte kan een ontsteking in de lever veroorzaken. Het virus bevindt zich in de ontlasting van mensen die de infectie hebben. Besmetting vindt plaats via besmette handen of besmet voedsel.

Voor kinderen is de infectie niet ernstig; bij kleine kinderen verloopt de ziekte zelfs veelal ongemerkt. Maar ook wanneer er geen ziekteverschijnselen optreden, is iemand met het virus besmettelijk voor anderen. Als volwassenen besmet worden, krijgen zij meestal meer en ernstiger klachten en zijn ze enige weken tot maanden ziek. De klachten bij hepatitis A zijn misselijkheid, moeheid, gebrek aan eetlust, koorts, griepachtig gevoel, geel zien, donkere urine en ontkleurde ontlasting.
Provincie:
Tag(s):