maandag, 28. januari 2008 - 17:30

Vader en zoon gaan agenten te lijf

Alkmaar

De politie heeft zaterdagavond rond 22.30 uur naar een woning aan de Trompstraat in Alkmaar om een man aan te houden die nog werd gezocht vanwege de mishandeling van een politieagent. Dit bezoek liep echter flink uit de hand.

De vrouwelijke bewoonster liet de agenten binnen. De verdachte werd niet in de woning aangetroffen. Hierna kwam de 49-jarige vader van de vrouw met haar 19-jarige broer, beiden uit Alkmaar en woonachtig in dezelfde straat, de woning binnen, gevolgd door nog een broer en een zus.

De vader en zijn 19-jarige zoon vielen de agenten aan. De vader zwaaide met een plank en moest met hulp van meerdere agenten worden overmeesterd. De zoon schopte een agent in zijn ribben en tegen hem moest pepperspray worden gebruikt en een diensthond worden ingezet om hem in te kunnen rekenen. Zo'n 30 toeschouwers hadden zich inmiddels om de woning verzameld en bemoeiden zich met de aanhoudingen.

De agenten kregen versterking van te hulp geschoten collega's. Eén van de toeschouwers beledigde een agente. Ook hij, een 43-jarige man uit Alkmaar, werd gearresteerd. Hij werd zondagmiddag met een proces-verbaal op zak heengezonden. De vader en zoon zijn in verzekering gesteld. Een agent die was geschopt moest zich na laten kijken door een arts en bleek drie gekneusde ribben op te hebben gelopen.
Provincie:
Tag(s):