vrijdag, 26. december 2008 - 13:25

Vader en zoon gearresteerd na bedreiging ambulance-broeders

Almere

Donderdagavond even voor middernacht werden een 61-jarige vader en zijn 16-jarige zoon, beiden woonachtig in Almere, gearresteerd nadat zij in het Flevoland ziekenhuis ruzie kregen met ambulancepersoneel en één van hen bedreigden.

Even na 23.30 uur rukte de ambulance uit naar een adres in Almere alwaar de 61-jarige man last had van benauwdheid en zich onwel voelde. De man werd in de ambulance geplaatst en ook de zoon reed mee naar het ziekenhuis.

Eenmaal in de ambulance en onderweg naar het ziekenhuis begon de man agressief te worden naar het ambulancepersoneel. De gemoederen liepen in de ambulance al hoog op maar kwamen tot een climax op de spoedeisende hulp.

Daar liep de woordenwisseling uit tot een handgemeen met één van de ambulancemensen. Over en weer viel een klap en de zoon probeerde de gemoederen te bedaren.

Toen de politie arriveerde en vervolgens overging tot arrestatie van de aangeschoten vader bemoeilijkte de zoon de aanhouding en werden de agenten bedreigd. Hierop werden vader en zoon beiden in de boeien geslagen en overgebracht naar een politiebureau.

Mogelijk dat overmatig alcoholgebruik de oorzaak is voor het gedrag van de 61-jarige Almeerder. De recherche Almere Stad Oost onderzoekt de zaak en zal na het opmaken van het proces-verbaal de zaak voorleggen bij een officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):