woensdag, 6. augustus 2008 - 9:15

Vader ontvoert vijf maanden oude baby

Dalfsen

Na een intensieve, gecontroleerde actie van politie en justitie kon een vijf maanden oude baby dinsdagavond weer herenigd worden met zijn moeder. De baby werd dinsdag 5 augustus door zijn 29-jarige vader uit Amsterdam meegenomen vanuit een conferentieoord in Oudleusen.

Dit gebeurde tijdens een kerkdienst waar ook de 30-jarige moeder aanwezig was. Zij werd door de man bedreigd, waarna hij de baby meenam en vertrok. Vervolgens kwam hij terug om de vrouw te halen. Zij werd door hem geslagen, maar kon door andere aanwezigen worden ontzet. De man ging er vervolgens opnieuw vandoor.

De politie IJsselland, waaronder het politieteam Dalfsen/Ommen, heeft direct alles in het werk gesteld om de verdachte te achterhalen. Daarbij is de nodige voorzichtigheid en zorgvuldigheid betracht om de zaak tot een goed einde te brengen. In nauwe samenwerking met justitie in Zwolle en de politie Amsterdam-Amstelland kon de man in de loop van de avond worden getraceerd in zijn woonplaats Amsterdam.

Alle acties zijn in eerste instantie gericht op het in veiligheid brengen van de baby. Dit gezien de jonge leeftijd en afhankelijkheid van borstvoeding. Kort daarna is ook de verdachte aangehouden. Hij bevond zich in de omgeving van het kind. De man is ingesloten in het politiebureau in Zwolle. Er volgt een nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):