dinsdag, 16. december 2008 - 19:42

Vader verdacht van vergiftigen baby

Nijmegen

Zaterdagavond is een 26-jarige vader aangehouden nadat uit onderzoek bekend werd dat hij zijn tien maanden oude zoontje had proberen te vergiftigen. Zondag 7 december schakelde het Radboud ziekenhuis in Nijmegen direct de politie in nadat zij de vergiftiging ontdekten.

De politie startte na de eerste informatie over de ernstige vergiftiging op de afdeling Kindergeneeskunde in het ziekenhuis een grootschalig opsporingsonderzoek.

Het tien maanden oude jongetje uit Rosmalen lag sinds augustus in het ziekenhuis op de afdeling Kindergeneeskunde in Nijmegen. Zondag 7 december ging het ineens heel slecht met het jongetje. Het jongetje bleek alcohol en chemicaliën in zijn bloed te hebben. Het ziekenhuis sloeg direct alarm en gaf de politie alle medewerking om een uitgebreid onderzoek te doen. Daarna werd een getuigenonderzoek onder ziekenhuispersoneel gehouden. In het onderzoek was geen enkele aanwijzing dat ziekenhuispersoneel erbij betrokken was.

Afgelopen week hield de politie onder leiding van de rechter commissaris ook twee doorzoekingen, in Rosmalen en Nijmegen. Uit het politieonderzoek kwam al snel naar voren dat de vader van het jongetje verdacht was. Deze informatie leidde zaterdagavond tot de aanhouding van de 26-jarige vader van het jongetje. De 26-jarige man werd overgebracht naar het hoofdbureau van de politie waar hij een bekennende verklaring aflegde.

De man is in verzekering gesteld en werd dinsdag voorgeleid bij de rechter commissaris.
Provincie:
Tag(s):