donderdag, 23. oktober 2008 - 9:00

Vakantie 'eerste levensbehoefte' en camper is stoer

Utrecht

Vakantie met een camper is de laatste jaren, juist ook bij jongere huishoudens, in populariteit gegroeid, zo blijkt uit onderzoek dat Recron en NKC hebben laten uitvoeren. Dit werd bekendgemaakt op de laatste dag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht tijdens de uitreiking van de publieksprijs 'Kampeerauto van het Jaar 2009'. Het publiek koos dit jaar voor de Hymer Car van Hymer. Motivering van bezoekers voor deze keuze: 'compleet', 'compact', 'luxe', 'stijlvol', 'goede doordachte indeling', 'degelijk', 'mooie uitstraling', 'voelt als thuis', 'vlot en sportief', 'modern' en 'stoer'.

Het beeld dat de camper alleen wordt gebruikt door de oudere (1 en 2) persoonshuishoudens, die de tent, vouwwagen of caravan ontgroeid zijn, klopt al enkele jaren niet meer. Steeds trekken jonge sportieve gezinnen er graag met de camper op uit voor een avontuurlijke zwerfvakantie.

Verder blijkt uit het onderzoek dat vakantie voor deze jongere doelgroep steeds meer een 'eerste levensbehoefte' geworden is. Een goede manier om te onthaasten en in een korte tussendoor vakantie bij te komen van de stress van een drukke baan en een actief sociaal leven daaromheen. De camper biedt goede mogelijkheden om er vaker op uit te trekken. Zo ligt bij camperaars het aantal langere vakanties (5 dagen of meer) 13% hoger dan gemiddeld en het aantal kortere vakanties maar liefst 35% hoger!

Bestemmingen in Nederland zijn vooral favoriet voor de korte vakanties van de camperaars. Bij 82% van de camperaars staat een vakantie in Nederland in de top 3 van favoriete bestemmingen. Ook voor een langere vakantie scoort Nederland goed. 64% van de camperaars heeft Nederland in de top 5 staan. Voor de langere vakanties zijn ook zwerfvakanties door landen als Scandinavië, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Zwitserland favoriet, naast de "fly en drive" vakanties naar Amerika, Canada en Australië.
Categorie:
Tag(s):