vrijdag, 22. februari 2008 - 21:10

Vakkanjers nemen deel aan regionale kampioenschappen

Assen

De VMBO afdeling van de CS Vincent van Gogh in Assen stond onlangs in het teken van de Landelijke Techniekwedstrijden voor aankomende metaal- en elektrotechniektalenten uit het derde en vierde leerjaar. Onder de noemer ‘Junior Vakkanjers’ namen 41 uit Assen en omgeving afkomstige leerlingen deel aan de regionale kampioenschappen.

Bij de individuele wedstrijden stonden er dit jaar vijf wedstrijdvakken op het programma: CAD-tekenen, elektrotechniek, lassen, metaaltechniek en metalektro. Daarnaast is er ook nog een ‘teamchallenge’ tussen teams van vijf leerlingen uit elk van de vijf wedstrijddisciplines. De deelnemers aan deze teamchallenge moesten een zogenaamde triker ontwerpen.

In totaal streden donderdag bijna 650 derde- en vierdejaars Vmbo-ers uit het hele land om een plek in de landelijke finales, die in maart tijdens de Techni-Show, die van 11-15 maart in de Jaarbeurs in Utrecht worden gehouden. Hier strijden alle regionale kampioenen en de twaalf beste teams om de nationale titel.

Van de locatie Salland werd Jozua Trul bij metaaltechniek verdienstelijk tweede en bij de wedstrijd CAD tekenen werd Rik Horlings derde. Bij elektrotechniek werd Pjotter de Jonge eerste in zijn klasse. Hij mag dan ook naar de landelijke finale in Utrecht.
Provincie:
Tag(s):