donderdag, 21. februari 2008 - 9:09

Vakmannen in spe strijden om titel

Leeuwarden

Dertig leerlingen van verschillende vmbo-scholen in Friesland zijn momenteel druk aan het oefenen voor de negende beroepenwedstrijd van de Praktijkopleiding Bouw. Ze hopen donderdag 6 en vrijdag 7 maart het huzarenstukje van Johan van der Pas uit Bolsward na te doen. Hij won vorig jaar de landelijke beroepenwedstrijd in Nijmegen.

Veertien metsel- en zestien timmerleerlingen strijden dit jaar weer om respectievelijk de Gouden Troffel en de Gouden Hamer. De deelnemers, allen vierdejaarsleerlingen van zestien vmbo-scholen in de provincie, krijgen vooraf hetzelfde gereedschap en werkkleding, zodat ze gelijke kansen hebben.

Het enthousiasme van de vmbo-scholen stemt De Jong tevreden. ,,Het is de kweekvijver. Zonder hen doen we niets.� Volgens De Jong waren de voorwedstrijden op de scholen al heel succesvol. De winnende leerlingen bereiden zich momenteel voor op de wedstrijd in Leeuwarden. De metselaars oefenen nog een week in de werkplaats in Heerenveen. Zoals elk jaar wordt de opdracht voor de wedstrijd geheim gehouden.
Provincie:
Tag(s):