zondag, 23. maart 2008 - 23:32

Valencia klopt Real Madrid in Bernabeu

(Elfvoetbal) Het Valencia van Ronald Koeman heeft de spanning in de Spaanse Primera Division weer een beetje teruggebracht. De ploeg won in Bernabeu met 2-3 van Real Madrid. Omdat Barcelona eerder op de avond van Real Valladolid won (4-1), is het gat tussen beide grootmachten geslonken tot vier punten.

Het duel tussen Real Madrid en Valencia was ook een wedstrijd tussen twee Spaanse topspitsen: David Villa en en Raul. Villa opende na 33 minuten de score voor Valencia, waar Hedwiges Maduro vanaf het begin meespeelde. Een minuut later maakte Raul namens de thuisploeg echter alweer gelijk. Bij Real was Wesley Sneijder basisspeler en zaten Arjen Robben en Royston Drenthe.

Met zijn tweede goal van de wedstrijd zette Raul de koploper twaalf minuten na rust op voorsprong. Tien minuten later was Villa weer aan de beurt. Uit een penalty maakte hij gelijk. Op dat moment was Robben al ingevallen voor Julio Baptista. Toen het duel leek te gaan eindigen in een gelijkspel was het geluk aan de zijde van Koeman.

Javier Arizmendi scoorde de twee minuten voor tijd de winnende goal en bracht daarmee de spanning in de competitie weer een beetje terug. Valencia blijft staan op de tiende plaats.