maandag, 21. april 2008 - 19:19

Valencia ontslaat Koeman alsnog

(Elfvoetbal) Ondanks de gewonnen bekerfinale van vorige week tegen Getafe heeft het bestuur van Valencia trainer Ronald Koeman ontslagen.

Het krediet van Koeman leek al langer op, maar door de zege in de finale van de Copa del Rey kreeg de ex-prof iets meer lucht. Nog geen vijf dagen geleden verklaarde het bestuur van Valencia nog het volste vertrouwen te hebben in de Nederlandse oefenmeester. "De trainer van het eerste elftal, Ronald Koeman, heeft een contract voor twee jaar en we hebben geen moment overwogen hem te vervangen. Er is ook niet onderhandeld met een andere trainer", waren toen de mooie woorden.

De 5-1 afstraffing van zondag tegen Athletic Bilboa betekende voor het bestuur echter weer een ommekeer in de steun aan Koeman. Maandagmiddag werd er een spoedvergadering ingelast om te praten over de toekomst van de coach. Uiteindelijk bleek de positie van Koeman onhoudbaar te zijn geworden. Door het verlies tegen Bilbao leed de club de zestiende nederlaag van de competitie. De Catalanen zijn daardoor momenteel terug te vinden op een zestiende plek op de ranglijst.

Het is voor het eerst dat Koeman zijn congé krijgt bij een club. Bij Ajax, Benfica en PSV stapte hij (om verschillende redenen) zelf op. De voormalige international was pas sinds eind oktober 2007 actief bij Valencia. Koeman vertrok toen bij PSV en was bij de Spaanse club de opvolger van Quique Sanchez Flores.
Categorie:
Tag(s):