woensdag, 2. januari 2008 - 14:59

Vallend ijs verbrijzelt voorruit

Moordrecht

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag een bestuurder van een vrachtauto aan de kant gezet nadat afvallend ijs van de vrachtwagen een voorruit van een bestelauto verbrijzelde.

De bestuurder van de bestelauto uit Capelle aan den IJssel reed rond 13.30 uur op de rijksweg A20 ter hoogte van Moordrecht. Door afvallend ijs van een vrachtauto die voor hem reed sneuvelde zijn voorruit. De man raakte hierbij niet gewond, maar schrok hevig.

In een poging de vrachtwagenchauffeur op het incident te wijzen probeerde hij de vrachtauto in te halen, doch door de snijdende wind lukte dit niet. Hij volstond met het volgen van de vrachtauto en kreeg via de meldkamer van het KLPD contact met een surveillanceauto van de Verkeerspolitie van het KLPD. De medewerkers van de Verkeerspolitie konden de beide chauffeurs ter hoogte van Woerden aan de kant krijgen.

Niet ijsvrijmaken is strafbaar
‘Het niet ijsvrij maken van de dekzeilen van vrachtauto’s brengt de nodige risico’s met zich mee en is strafbaar’, waarschuwt het KLPD.. De Verkeerspolitie van het KLPD adviseert om niet alleen de ruiten van voertuigen ijsvrij te maken, maar ook de dekzeilen van vrachtauto’s.

‘IJsafzetting op de dekzeilen kan worden voorkomen door deze zeilen de avond ervoor onder spanning te zetten, waardoor er geen water op blijft liggen en geen ijslaag kan ontstaan’, aldus een woordvoerder van het KLPD.
Provincie:
Tag(s):