maandag, 14. juli 2008 - 16:13

Van Basten hoopt op verdedigende versterking

Maandagmiddag hield Marco van Basten zijn eerste perspraatje als trainer van Ajax. Daarin ging het onder meer over Klaas-Jan Huntelaar, die nog altijd hoopt op een mooie transfer. "Na het EK heb ik hem niet meer gesproken, maar Klaas-Jan staat nog gewoon bij ons onder contract", sprak Van Basten. "Ik ga er dan ook vanuit dat hij het seizoen bij Ajax afmaakt."

Toch is de oefenmeester nog niet geheel tevreden over zijn selectie. Met name de verdediging kan volgens San Marco nog wel de nodige versterking gebruiken. "We doen er alles aan om die linie te versterken. Een type Jaap Stam zou mooi zijn, maar het liefst heb ik er voor aanvang van het seizoen nog twee verdedigers bij. FC Barcelona-speler Henrique is een optie. Wellicht kunnen we hem huren, maar het is nog even wachten hoe dat loopt."

Op de vraag of Ajax nog bezig is met Ismail Aissati, was Van Basten kort maar krachtig: "We hebben intern afgesproken dat ik daar geen uitspraken over doe."

De voormalige bondscoach is vooral blij dat hij in Amsterdam dagelijks met de spelers op het veld kan staan. "Dat is geweldig", zegt Van Basten. "Daardoor kan ik meer invloed uitoefenen op hun ontwikkeling. De supporters zijn in elk geval behoorlijk enthousiast. Je merkt aan alles en iedereen dat deze club snakt naar een nieuwe landstitel. Aan ons de taak om daar zo goed mogelijk mee om te gaan."

Dat de supporters veel vetrouwen in Van Basten hebben, valt af te lezen aan de hoeveelheid verkochte seizoenskaarten. Inmiddels zijn er al 38.505 over de toonbank gegaan. Een jaar geleden rond dit tijdstip waren dat er 37.125. Uiteindelijk liep dat aantal op tot 42.365.
Categorie:
Tag(s):