vrijdag, 21. maart 2008 - 14:46

Van Basten maakt opstelling tegen Oostenrijk al duidelijk

(Elfvoetbal) Nog niet eerder werd al in een zo vroegtijdig stadium bekend hoe de opstelling van Oranje eruit gaat zien.

Vrijdagmiddag, vijfenhalve dag voor de aftrap in het Ernst Happel Stadion in Wenen, vertelde bondscoach Marco van Basten dat hij met uitzondering van de keeperspositie (Edwin van der Sar, die zondag in de wedstrijd tegen Liverpool waarschijnlijk zijn rentree zal maken, krijgt nog rust) met dezelfde ploeg zal spelen, die begin februari ook tegen Kroatië aantrad.

Ook maakte Van Basten duidelijk, dat selectie-debutant Piet Veldhuizen van Vitesse niet op een Oranje-debuut hoeft te rekenen. "Timmer begint en zal de wedstrijd ook beëindigen", aldus de bondscoach.

De voormoedelijke opstelling:
Henk Timmer, Mario Melchiot, John Heitinga, Joris Mathijsen, Tim de Cler, Demy de Zeeuw, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Ryan Babel, Klaas-Jan Huntelaar

Op een vraag tijdens een persconferentie in Huis ter Duin in Noordwijk of hij zijn definitieve EK-selectie al min of meer in zijn hoofd had, antwoordde bondscoach Marco van Basten dat dit inderdaad zo ongeveer het geval is.

"Maar dat betekent niet, dat alle 21 spelers die ik voor de wedstrijd tegen Oostenrijk heb opgeroepen, ook inderdaad van de partij zullen zijn," aldus Van Basten.

Dat is ook logisch, want tijdens zijn selectie-presentatie maakte Van Basten speciaal melding van de afwezigheid van vier spelers, die normaal gesproken wel tot de groep zouden hebben behoord. Het gaat daarbij om de doelmannen Edwin van der Sar (aanvoerder) en Maarten Stekelenburg, de afgelopen woensdag geopereerde Ruud van Nistelrooij, alsmede Arjen Robben, van wie Van Basten nog speciaal zei dat als hij fit is, hij altijd iets extra's brengt.
Categorie:
Tag(s):