vrijdag, 22. februari 2008 - 18:44

Van Basten nieuwe hoofdtrainer Ajax

(Elfvoetbal) Bondscoach Marco van Basten wordt de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De benoeming van de drievoudige Europese Voetballer van het Jaar werd al langer verwacht. Opmerkelijk is wel, dat het slechts drie dagen geleden is dat Johan Cruijff liet weten zich met het technische plaatje van Ajax te zullen gaan bemoeien.

Van Basten neemt zijn assistenten bij Oranje, John van 't Schip en Rob Witschge, mee naar de ArenA. Van Basten begint uiteraard pas na het EK van Oostenrijk en Zwitserland aan zijn nieuwe functie en tekende voor vier jaar. Hij wordt in Amsterdam de opvolger van interim-trainer Adri Koster, die eerder dit seizoen de vertrokken Henk ten Cate verving.

"We zijn hier erg blij mee", aldus technisch directeur Martin van Geel op de website van Ajax. "Het zijn drie ambitieuze trainers met een Ajax verleden, die alledrie een internationale carrière als voetballer en inmiddels de nodige ervaring als trainer met zich mee brengen. Daarnaast is het goed dat er duidelijkheid is nu we de technische staf voor de komende seizoenen rond hebben."

Van Basten speelde tussen 1981 en 1987 voor de Amsterdammers. Na zijn carrière begon hij als jeugdtrainer bij Ajax, maar al snel ging hij aan de slag als bondscoach van Oranje. Dat was in 2004.
Categorie:
Tag(s):