donderdag, 18. september 2008 - 22:35

Van Beukering kopt NEC naar zege

(Elfvoetbal) NEC heeft in eigen huis goede zaken gedaan in de UEFA Cup. De Nijmegenaren wonnen met 1-0 van Dinamo Boekarest.

NEC gaf met de overwinning de rentree, na vijf jaar afwezigheid, op Europees niveau extra glans. De revelatie van vorig seizoen in de Eredivisie controleerde de eerste helft de wedstrijd, maar wist dit niet te bekronen met een treffer. Jhon van Beukering (foto) wist op slag van rust wel de score te openen, echter zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Lorenzo Davids onderschepte een slechte pass van Julio Cesar, maar Van Beukering stond achter de laatste verdediger van Dinamo.

Van Beukering was na rust nogmaals trefzeker en ditmaal telde zijn doelpunt wel. De geblokte aanvalsleider kopte uit een voorzet van linksback El-Akchaoui de 1-0 tegen de touwen.

Na de openingstreffer van NEC zette Dinamo, dat had gekozen voor een behoudende tactiek, meer aan. Het resulteerde echter niet in de gelijkmaker.

NEC kreeg via onder andere Worm, Ntibazonkiza en Wisgerhof nog een aantal kansen op de 2-0, maar deze vielen niet. De beste was in de 81e minuut nog voor invaller Joel Tshibamba, die de bal na een knappe sprint naast schoof. Desondanks maakte trainer Mario Been met zijn elftal een goed beurt in Europa en heeft het uitzicht op de groepsfase.
Categorie:
Tag(s):