woensdag, 20. augustus 2008 - 13:26

Van Bommel in Oranje-basis

Mark van Bommel start woensdagavond vermoedelijk in de basis, als Oranje het in een vriendschappelijke wedstrijd opneemt tegen Rusland. De kersverse aanvoerder van Bayern München speelt controlerend op het middenveld. Van Bommel zal een duo vormen met Nigel de Jong, die aan zijn linkerzijde de balans in de gaten houdt.

In de spits is Klaas-Jan Huntelaar de beoogde opvolger van Ruud van Nistelrooij, die onlangs bedankte voor het Nederlands elftal. De Ajax-aanvaller krijgt ondersteuning van Rafael van der Vaart. De middenvelder van Real Madrid speelt in de rug van Huntelaar. Arjen Robben en Dirk Kuijt moeten de aanval vanaf de flanken van bruikbare voorzetten voorzien, maar krijgen van bondscoach Bert van Marwijk ook de ruimte om naar binnen te trekken. Op doel staat Maarten Stekelenburg. Aan de Ajax-doelman de zware taak de gestopte Edwin van der Sar op een waardige manier te vervangen.

De vermoedelijke opstelling

Stekelenburg; Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; Kuijt, Van Bommel, De Jong, Robben; Huntelaar, Van der Vaart.
Categorie:
Tag(s):