woensdag, 22. oktober 2008 - 14:57

Van den Boog algemeen directeur Ajax

Amsterdam

(Elfvoetbal)Rik van den Boog wordt de nieuwe algemeen directeur van Ajax. De 49-jarige zakenman heeft met verschillende mensen binnen de club gesproken over zijn nieuwe functie, maar niets zou een dienstverband in de weg staan. "Alles is heel positief verlopen."

"Ik heb met alle verantwoordelijke mensen binnen de club gesproken, die over dit soort processen gaan (inclusief Marco van Basten en interim-directeur Henri van der Aat, red.)", vertelt de Amsterdammer in De Telegraaf. "Het is bij dit soort functies heel gebruikelijk dat je even aan elkaar snuffelt en iedereen zich afvraagt: is dit de juiste man?"

Nu is het volgende traject ingeslagen. "We kijken nu of we tot elkaar kunnen komen of niet." Het oud-directielid van Orange, Libertel/Vodafone en Rank Xerox heeft nog wat zaken te regelen. "Ik ben mede-eigenaar van een aantal bedrijven en moet kijken hoe ik daarmee omga", aldus de zakenman, die vanaf zijn twaalfde in de jeugdopleiding speelde en het schopte tot het tweede van Ajax. "En daar heb ik nog wel een aantal weken voor nodig."

"Of ik het directeurschap bij Ajax ambieer? Ambitie klinkt wat raar na alle functies die ik al heb bekleed. Maar eervol is het zeker. En zo behandelen we elkaar op dit moment ook: met respect." Ajax-voorzitter Uri Coronel, die niet op namen wenste in te gaan, hoopte de nieuwe man voor eind oktober te presenteren, maar dat wordt nu dus waarschijnlijk iets later.

Tot die tijd zal Henri van der Aat als interim-directeur blijven fungeren. Een functie die hij al bekleedt sinds het ontslag van Maarten Fontein. Als Van den Boog wordt aangesteld, gaat Van der Aat verder als zakelijk directeur bij Ajax.
Categorie:
Tag(s):