woensdag, 19. maart 2008 - 10:36

Van den Hoogenband zwemt alleen nog estafette

Eindhoven

Topzwemmer Pieter van den Hoogenband zwemt dit EK alleen nog mee met de estafetteploeg. Dat heeft hij zojuist bekend gemaakt, na beraadt met de medische staf.

Van den Hoogenband kon zichzelf vandaag niet redden in de series van de 200 meter vrij en kwam op een 20e plaats terecht. De zwaar aangeslagen zwemmer zegt zich te ziek te voelen om alle wedstrijden te doen.

„Hij werd vannacht zwetend wakker en had braakneigingen. Achteraf hadden we hem beter niet kunnen laten zwemmen, maar hij wilde te graag�, zo laat zijn coach Jacco Verhaeren weten. „Dit is heel teleurstellend voor hem, want hij had hier graag wat willen laten zien. Maar hij blijft uit het water tot hij helemaal is opgeknapt. Ik ben geen dokter en kan niet voorspellen hoe lang het duurt. Het is afwachten of hij nog in actie kan komen.�

Gisteren was van den Hoogenband ook al niet 100% in vorm en dat bleek bij de estafettes. De ploeg met de zwemmer haalde brons, dankzij een diskwalificatie van Rusland. Van den Hoogenband verklaarde achteraf zich inderdaad niet helemaal prima te voelen maar wilde daar niet aan toegeven. „Ik ben absoluut niet fit, maar ik wilde mezelf niets verwijten. Ik ben gewoon naar het bad gegaan en de warmingup gedaan. Maar ik heb mezelf voor de gek gehouden, om te kijken of ik verder zou kunnen komen. Maar na 115 meter was het al bekeken�, aldus van den Hoogenband in een reactie aan de pers.

Van den Hoogenband hoopt op een herstel, maar gaat eerst even de zaak afkijken: „Ik wil die jongens op de estafettes nog helpen om Peking te halen. Maar ik moet nu eerst aan mezelf denken. Alleen als ik weer fit ben, doe ik nog mee. Het is ongeloofelijk dat mij dit weer overkomt.�
Categorie:
Tag(s):