woensdag, 27. augustus 2008 - 18:19

Van der Burg opent Blijf van mijn Huis-huis

Den Haag

VVD-Kamerlid Brigitte van der Burg zal donderdag het JOVD Blijf van mijn Huis-huis officieel openen. Van der Burg presenteerde deze week samen met de Christenunie en het CDA een initiatiefwet die kraken moet verbieden. Met de opening van het Blijf van mijn Huis-huis wil de JOVD kraakslachtoffers helpen en Nederlanders bewust maken van de nadelen van kraken.

Op donderdag 28 augustus zal om 20.00 uur het Blijf van mijn Huis-huis haar deuren openen. De JOVD is verheugd dat Kamerlid Van der Burg de officiële opening zal verrichten. Zij zal uitleg geven over de initiatiefwet tegen kraken die de VVD deze week samen met de Christenunie en het CDA aan de Raad van State aanbood. Hierna zal Landelijk Voorzitter van de JOVD Jeroen Diepemaat in debat gaan met Jesse Klaver, voorzitter van DWARS, de jongerenorganisatie van Groen Links. Vorige week was de JOVD eveneens aanwezig bij de opening van het door DWARS en ROOD gekraakte pand Steenbreek in Amsterdam. Diepemaat: "De JOVD en DWARS staan lijnrecht tegenover elkaar wanneer het op kraken aankomt".

Met de opening van het Blijf van mijn Huis-huis in Den Haag hoopt de JOVD een steentje bij te dragen aan de strijd tegen kraken. Jeroen Diepemaat: "Wij willen mensen van informatie voorzien over de nadelen van kraken, en slachtoffers onze hulp aanbieden."
Categorie:
Tag(s):