vrijdag, 14. november 2008 - 13:01

Van der Laan benoemd tot minister Wonen, Wijken en Integratie

Den Haag

Koningin Beatrix heeft vrijdagochtend 14 november van der Laan benoemd tot minister voor Wonen, Wijken en Integratie en hem ter beëdiging ontvangen. Van der Laan neemt daarmee de ministerspost over van Vogelaar die donderdagavond bekendmaakte af te treden.

Vogelaar is vrijdagochtend op haar eigen verzoek ontslagen door Koningin Beatrix onder dankzegging voor haar bewezen diensten..

De PVDA top ging donderdag in gesprek met Vogelaar om haar functioneren te bespreken. Vanuit haar eigen partij ontstond veel kritiek op haar functioneren. Vooral het besluit om Antilliaanse probleemjongeren niet apart te registreren viel slecht bij haar eigen partij en de Tweede Kamer.

Ella Vogelaar was sinds 22 februari 2007 minister in het vierde kabinet Balkenende. Kort na haar aantreden als minister presenteerde Vogelaar een lijst met 40 probleemwijken waarin tijdens deze kabinetsperiode extra geïnvesteerd moest worden.

Vorige week zegde de SP-fractie in de Tweede Kamer al het vertrouwen op in de PVDA bewindsvrouw voor haar rol in het financiële debacle rondom het schip SS Rotterdam, dat aangeschaft is door woningcorporatie Woonbron.
Provincie:
Tag(s):