zaterdag, 13. september 2008 - 21:16

Van der Sar blundert, Babel en Kuijt juichen

(Elfvoetbal) Liverpool heeft de topper tegen Manchester United met 2-1 gewonnen. Een overwinning met een stevig Nederlands tintje. Liverpool kwam eerst langszij na een blunder van Van der Sar en won uiteindelijk door een goal van Ryan Babel.

Manchester United begon wel uitstekend aan de wedstrijd en kwam na drie minuten op voorsprong na een knappe actie van Dimitar Berbatov. De Bulgaar dribbelde naar de achterlijn en trok de bal terug. Op de rand van het strafschopgebied kon Carlos Tevez vrij uithalen; 0-1.

Liverpool kwam terug in de wedstrijd door een blunder van Edwin van der Sar. De doelman van Manchester reageerde paniekerig op een ongevaarlijke voorzet. Hij tikte de bal tegen de voeten van Wes Brown, waarna de bal knullig het doel in rolde.

De tweede helft werd pas in de slotfase spannend, na het inbrengen van Ryan Babel. De vleugelaanvaller velde Manchester met het tweede doelpunt van The Reds. Dirk Kuijt pikte een verloren bal in het strafschopgebied op en passte naar de vrijstaande Babel. Die schoot niet echt lekker binnen, maar scoorde wel.

In de slotfase vonden de twee Nederlandse aanvallers elkaar weer. Nu zette Babel zijn ploeggenoot Kuijt in scoringspositie, maar de Katwijker schoot op Van der Sar.