vrijdag, 3. oktober 2008 - 13:25

Van der Sar tijdelijk terug in Oranje

(Elfvoetbal) Als het aan Bert van Marwijk ligt, is de terugkeer van Edwin van der Sar in Oranje slechts tijdelijk. De doelman van Manchester United werd op het allerlaatste moment toegevoegd aan de selectie van Oranje voor de duels met IJsland en Noorwegen, omdat Maarten Stekelenburg en Henk Timmer met blessures kampen. Na overleg met zijn technische staf besloot Van Marwijk Van der Sar te polsen voor een tijdelijke rentree. Woensdagavond gaf de Voorhouter het verlossende antwoord.

'Dit is een bijzonder geval. En het is geweldig dat Edwin het wil doen. Voor iemand van de buitencategorie maken we graag een uitzondering. Ik ga er echter wel vanuit, dat het eenmalig is', aldus de bondscoach.

Van Marwijk riep ook FC Utrecht-doelman Michel Vorm op. "We hebben hem uitgebreid bekeken. Dit is een mooi signaal naar de jongen toe."

Op de vraag of Oranje op deze manier geen duiventil wordt voor keepers, reageerde de trainer geprikkeld. 'Er is alleen maar wat veranderd omdat we met twee blessuregevallen kampen. Of Van der Sar een optie is voor het WK? Misschien haal ik dan Hans van Breukelen er wel weer bij.'
Categorie:
Tag(s):