zondag, 20. juli 2008 - 21:20

Van der Vaart nog één seizoen bij HSV

(Elfvoetbal) Rafael van der Vaart speelt ook komend seizoen gewoon voor HSV. De international verklaart dat in de Duitse krant Die Welt. De aanvallende middenvelder zegt wel dat het definitief zijn laatste jaar bij de club wordt.

"Daarna is het tijd voor de volgende stap in mijn carrière", aldus Van der Vaart. "Ik wil dan mijn droom verwezenlijken en voor een echte Europese topclub gaan spelen. Dat heb ik ook altijd gezegd."

Geruchten over een 'voorcontract' bij Real Madrid kloppen volgens Van der Vaart niet. "Maar als je me vraagt: wil je graag voor Real wil uitkomen? Dan zeg ik natuurlijk ja! Welke voetballer wil er niet voor die club spelen."

Over de nieuwe coach bij HSV, Martin Jol, is Van der Vaart zeer te spreken. "Hij is een ervaren oefenmeester. Hij blijft rustig, ook als het niet loopt. Jol spreekt veel met ons en legt uit wat we moeten verbeteren."

Het uiteindelijke doel van HSV dit seizoen is om Bayern München van de titel af te houden en zelf met schaal er vandoor te gaan. "We moeten constant presteren en ook punten pakken tegen de zogenaamde 'kleinere' tegenstanders. Ik verwacht dat behalve Bayern ook Werder Bremen en Schalke 04 dit jaar echte kampioenskandidaten zijn."
Categorie:
Tag(s):