maandag, 4. augustus 2008 - 10:36

Van der Vaart voor vijf jaar naar Real

Rafael van der Vaart vertrekt naar Real Madrid. De aanvoerder van HSV zal in Spanje een vijfjarige verbintenis ondertekenen.

Real en HSV zouden vannacht in het diepste geheim hebben onderhandeld. De Spaanse landskampioen betaalt naar verluidt zo'n dertien miljoen euro voor de Oranje-international. Afhankelijk van de successen van de Koninklijke, kan daar nog twee miljoen bijkomen. Van der Vaart wordt na Ruud van Nistelrooy, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Royston Drenthe de vijfde Nederlander in de selectie van Real.

Real Madrid moet het voorlopig wel doen zonder Wesley Sneijder. De middenvelder raakte zondag tijdens een oefenwedstrijd met Arsenal na een charge van Abou Diaby geblesseerd aan zijn knie en werd per brancard van het veld gedragen.

"De eerste diagnose is dat zijn binnenste knieband is afgescheurd", zegt zijn broer Jeffrey in De Telegraaf. "Daar staat een revalidatieperiode van twaalf weken voor."

Er is ook een kans dat Sneijder een kruisbandblessure heeft opgelopen. "Maandag in Madrid wordt Wesley verder onderzocht en zal tijdens een MRI-scan precies blijken hoe ernstig de blessure is. Hij heeft nu morfine toegediend gekregen om de pijn te verzachten."
Categorie:
Tag(s):