vrijdag, 29. augustus 2008 - 17:21

Van Dixhoornbrigade maakt kans op gratis reddingsboot

Middelburg

De Middelburgse reddingsbrigade, de Van Dixhoornbrigade, is in de race voor een zogeheten 'adoptieboot'; een gloednieuwe reddingsboot die voortkomt uit een schenking.De Middelburgse Van Dixhoornbrigade had tot twee jaar terug de beschikking over twee reddingsvletten die konden worden ingezet bij bewakingen, maar ook bij rampen zoals de overstromingen in Limburg in 1993 en 1995.

Door een aanvaring raakte één van de boten echter total loss. Sindsdien heeft de club dus nog maar één eigen reddingsboot over. De vereniging heeft voor haar rampenoefeningen en bewakingen echter vaak meer dan één boot nodig. Zeker in de zomermaanden is het lastig om een extra boot te regelen. Juist dan wordt de reddingsbrigade vaak gevraagd voor het bewaken van lange-baan zwemwedstrijden, roeiverenigingen, triatlons, zonnebootraces en andere evenementen op en rond het water. Het is voor de Middelburgse club nu echter vaak moeilijk en soms zelfs onmogelijk om op deze bewakingsverzoeken in te gaan.

In 2007 besloot de Stichting Familie Klem-La Brijn om Reddingsbrigade Nederland, de overkoepelende bond waarbij de Middelburgse brigade is aangesloten, een grote gift te doen. De stichting stelt de komende jaren in totaal 85.000 euro beschikbaar om daarmee een gloednieuwe reddingsboot te kunnen schenken aan een Nederlandse reddingsbrigade.

De Middelburgse brigade zag begin deze zomer een oproep om in te schrijven op de verloting van deze 'adoptieboot', die op basis van een afschrijvingsschema maar liefst tien jaar geheel gratis in de vaart kan worden gehouden.

Onlangs kreeg de vereniging een positief bericht: het is één van de reddingsbrigades die kans maakt op de boot en toebehoren. Aan het einde van deze maand zal duidelijk worden of de Middelburgse brigade de adoptieboot inderdaad tot haar beschikking krijgt.
Provincie:
Tag(s):