vrijdag, 18. april 2008 - 14:46

Van Gaal blijft bij AZ

(Elfvoetbal) Louis van Gaal zit ook volgend seizoen op de bank bij AZ. De trainer dacht enkele weken geleden nog aan opstappen, maar bleef op voorspraak van de selectie tot het einde van het seizoen. Nu plakt Van Gaal, die een contract heeft tot 2010, daar nog in ieder geval een jaar aan vast.

"Ik heb maandag met de directie gesproken en woensdag met het bestuur. Daaruit is gebleken dat we allemaal graag met elkaar door willen. Vandaag heb ik het de spelersgroep meegedeeld."

Van Gaal noemde twee belangrijke redenen om aan te blijven. "De helft van de selectie heeft aangegeven voor mij naar AZ te zijn gekomen. Bovendien heb ik de technische staf verdrievoudigd en ook voor volgend seizoen hebben we mensen aangetrokken om de staf te professionaliseren. Wat dat betreft zou het ook een slechte zaak zijn als ik weg zou gaan."

De 56-jarige oefenmeester filosofeerde ook alvast over het komende seizoen. "Dit jaar was het duidelijk minder. Dat kan. Door middel van doorselecteren kunnen we dat voor volgend seizoen oplossen. Maar de grootste versterkingen voor volgend jaar zijn de weer fitte Stijn Schaars, Maarten martens en Joey Didulica."
Categorie:
Tag(s):