dinsdag, 23. december 2008 - 14:02

Van Hanegem en FC Utrecht per direct uit elkaar

(Elfvoetbal) De samenwerking tussen FC Utrecht en trainer Willem van Hanegem is per direct beëindigd. Dat heeft de club dinsdagochtend bekendgemaakt. "Er is geen basis meer voor een voortzetting van onze samenwerking", aldus voorzitter Jan-Willem van Dop.

Van Hanegem gaf zondag al te kennen aan het einde van dit seizoen te stoppen als trainer. Als reden gaf hij op steun van de clubleiding te missen na het het ontslag van Rob Druppers, Maarten Arts, David Nascimento en John van Loen uit de technische staf. Van Hanegem bleef als enige aan, maar toonde zich later kritisch over de gang van zaken.

"In die kwestie ben ik als schild gebruikt, meer een Kop van Jut, eigenlijk", stelde hij in het AD. "Sindsdien krijg ik het gevoel dat de leiding, nu het weer rustig is, misschien ook wel van mij af wil, anders kan ik dat gebrek aan contact niet interpreteren", aldus Van Hanegem in zijn column. "Nou, ik zal de baas een probleem besparen, ik stap straks zelf gewoon op. Is mijn eigen beslissing."

Van Hanegem: "Ik had alleen op wat meer persoonlijke steun van grootaandeelhouder Van Seumeren gerekend in de situatie rond het ontslag van de vier assistenten. Een ingrijpend besluit waar ik nog steeds achter sta."

Van Seumeren, die in april 2008 51 procent van de aandelen van FC Utrecht kocht, was niet blij met de uitlatingen van Van Hanegem. "Dit is onacceptabel", vertelde hij aan De Telegraaf. "In het bedrijfsleven is dit een open sollicitatie om ontslag te krijgen. Voetbal is emotie in het kwadraat, maar ik vind dat je je daar niet altijd achter kunt verschuilen. Afspraken zijn afspraken. Van Hanegem schoffeert fans, commissarissen en directie en dat is onacceptabel. Het taalgebruik van Van Hanegem is ongepast. Als een speler iets dergelijks zegt, wordt er tegen opgetreden. Dat geldt wat mij betreft ook voor een trainer. Het is logisch dat we gaan nadenken of deze trainer nog wel is te handhaven."

Overigens heeft technisch directeur Piet Buter, zo meldt het AD, zich na het besluit om de samenwerking tussen club en trainer te beëindigen ziek gemeld.
Categorie:
Tag(s):