woensdag, 24. december 2008 - 21:14

Van Heemst: "Leers slecht verliezer"

Rotterdam

PvdA fractievoorzitter Peter van Heemst is verbaasd over de kritiek die Gerd Leers heeft geuit op de burgemeestersbenoeming in Rotterdam. Leers uitte dinsdag kritiek op de burgemeesterbenoeming in Rotterdam in een interview met Intermediair.

Van Heemst vindt Leers een slechte verliezer en heeft meer bewondering voor de reactie van één van de andere kandidaten, voormalig wethouder Wim van Sluis. “Van Sluis heeft Rotterdam direct gefeliciteerd met de komst van Aboutaleb. En zo hoort het.�

Van Heemst heeft net als de andere fractievoorzitters in de vertrouwenscommissie de afgelopen maanden zijn uiterste best gedaan om sterke kandidaten over te halen naar het burgemeesterschap te solliciteren. “Dat is gelukt. Daardoor zaten we met heel sterke kandidaten aan tafel. Leers is ook nog eens een bangerik want hij zegt dat hij niet gesolliciteerd zou hebben als hij had geweten wie zijn concurrenten waren. Aan dit soort bangeriken heeft Rotterdam geen behoefte�, aldus de PvdA fractievoorzitter. Tot slot valt het Van Heemst op dat Leers nog steeds niet in de gaten heeft dat de keus van een nieuwe burgemeester voor Rotterdam niet in Den Haag, maar in de Gemeenteraad van Rotterdam is gemaakt.
Provincie:
Tag(s):