donderdag, 7. augustus 2008 - 18:53

Van Lowlands in de polder naar Highlands op de Veluwe

Na het North Sea Jazz Festival en Lowlands doen diverse Nederlandse topartiesten nu het Veluwe Highlands Muziek & Film Festival in Apeldoorn of Ede aan. Kort na dit festival beginnen zij aan internationale concert-tournees, die tot in Amerika voeren.

Zij spelen deze maand op twee Veluwse buitenlocaties in een unieke combinatie van natuur, muziek en aansluitend film op het grootste buitenfilmdoek (10 x 20 meter) van Europa. De grote bosweide van Natuurpark Berg & Bos is de bekende festivallocatie in Apeldoorn. In Ede is het schitterende landgoed van Kasteel Hoekelum dit jaar voor de eerste keer het decor van de verschillende voorstellingen.

Het Veluwe Highlands Muziek & Film Festival vindt plaats van 19 t/m 30 augustus 2008.

De artiesten die op het festival spelen zijn van internationale faam. Ze hebben buitenlandse tournees op hun programma staan, maar treden nu op bij het Veluwe Highlands Muziek en Film Festival.

Eén van de publiekstrekkers is Alain Clark, die net een wereldwijd platencontract heeft afgesloten. De formatie Kraak & Smaak, bestaande uit hippe Nederlandse musici, gaan in november naar de USA en Australië. Room Eleven komt net terug van een tour uit Canada en Cor Bakker is net terug uit Italië voor de opnames van zijn nieuwe cd die hij ongetwijfeld als primeur zal presenteren tijdens het optreden in Apeldoorn. Hij komt met zijn muziekvriend Louis van Dijk. Philippe Elan neemt bij dit optreden het vocale gedeelte voor zijn rekening met o.a. C’est La Vie.

Ook Pete Philly, die opgegroeid is op de Veluwe, tourt nu over de hele wereld, maar komt in augustus terug naar deze omgeving. Back to the Roots voor Pete Philly! Al deze toppers zijn LIVE te zien en te horen op het Veluwe Highlands Festival.

Na ieder concert volgt een bij de muziek passende film/première. Iedere avond heeft een ander thema: voor jong en oud, van chillen tot gillen, een lust voor oor en oog. In de muzikale optredens zijn alle muziekstijlen vertegenwoordigd, ze variëren van jazz tot chansons en van hiphop tot klassiek. De films zijn avontuurlijk, eigentijds, futuristisch, vernieuwend, komisch, romantisch of stoer.

Er staan twee filmpremières op het programma, Hellboy 2 op dinsdag 19 augustus in Park Berg en Bos te Apeldoorn en The Accidental Husband op donderdag 28 augustus bij Kasteel Hoekelum te Ede/Bennekom. Het volledige programma kunt u zien op www.veluwehighlands.nl.
Provincie:
Tag(s):