maandag, 31. maart 2008 - 11:33

Van Marwijk gepresenteerd

(Elfvoetbal) Bert van Marwijk is officieel gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal. De huidige trainer van Feyenoord treedt na het komende EK in dienst bij de KNVB en tekende een contract tot en met het WK in 2010.

"Pas vanaf 1 juli ga ik me bezighouden met Oranje," sprak Van Marwijk tegenover de media. "Tot die tijd gaat al mijn aandacht naar Feyenoord. Ik vind het ook naar Marco van Basten toe niet gepast om nu al vragen over zijn team te beantwoorden."

Al na het eerste gesprek met KNVB-directeur Henk Kesler had Van Marwijk een goed gevoel. "Toen wist ik eigenlijk vrijwel meteen dat ik 'ja' zou zeggen tegen deze job. Of ik een goede bondscoach ben, moet uiteraard nog blijken, maar dit is wel een uitdaging die ik wil aangaan. Ik weet ook dat er veel komt kijken bij deze baan, want het hele land kijkt over je schouder mee. Gelukkig heb ik niet de illusie dat ik ongeschonden uit de strijd zal komen."

Frank de Boer, Phillip Cocu en Dick Voorn zijn aangesteld als de nieuwe assistenten van de bondscoach. De Boer als directe rechterhand. Van Marwijk: "Frank en Phillip brengen enorm veel ervaring met zich mee. Samen hebben zij meer dan tweehonderd interlands op hun naam. Bovendien speelden ze allebei in de as en waren ze ook als voetballer al een verlengstuk van de trainer."

Dick Voorn wijkt al jaren niet meer van de zijde van Van Marwijk: "Hij is inderdaad een echte vertrouwenspersoon van mij geworden," aldus de huidige coach van Feyenoord. "Dick maakt snel en gemakkelijk contract met spelers. Ik ben heel blij met deze technische staf. Het was een nudrukkelijke wens van mij."

Na het WK van 2010 volgt een evaluatiemoment. "Dan kijken Henk Kesler en ik elkaar eens goed in de ogen en gaan we besluiten of we de samenwerking willen voortzetten."
Categorie:
Tag(s):