maandag, 4. augustus 2008 - 21:31

Van Nistelrooy bedankt voor Oranje

(Elfvoetbal) Ruud van Nistelrooy heeft bondscoach Bert van Marwijk laten weten zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal. De aanvaller (32) wil zich volledig richten op zijn club Real Madrid.

Van Nistelrooy kende een haat/liefde relatie met Oranje. De goalgetter, die tot 64 interlands kwam en daarin 33 keer scoorde, raakte na het WK 2006 in Duitsland uit beeld bij toenmalig bondscoach Marco van Basten. De oefenmeester gaf na het voor Van Nistelrooy teleurstellende WK de voorkeur aan andere namen in de aanval, maar schreef hem niet af. Na een gesprek met Van Basten stelde hij zich niet meer beschikbaar omdat hij het vertrouwen in zijn persoon miste. De Brabander kwam echter terug op zijn beslissing en werd bij het Nederlands elftal weer met open armen ontvangen.

Tijdens het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland maakte Van Nistelrooy met Oranje in de groepswedstrijden tegen achtereenvolgens Italië en Frankrijk grote indruk. Het avontuur strandde echter in de kwartfinale, waarin het Rusland van Guus Hiddink een maatje te groot bleek.
Categorie:
Tag(s):