dinsdag, 9. september 2008 - 10:35

Vanaf september zelf cd's en dvd's uitlenen

Almere

Vanaf september werkt Bibliotheek Almere Stad met een nieuw uitleensysteem, gebaseerd op RFID: Radio Frequency Identification.

Alle boeken, cd’s, dvd’s en luisterboeken zijn de afgelopen maanden voorzien van een speciale tag. Voordeel voor de leners: zij kunnen veel gemakkelijker en sneller zelf boeken uitlenen. Dat geldt nu ook voor de cd’s en dvd’s.

Eenvoudig
Met het nieuwe uitleensysteem behoren lange rijen voor de balie straks tot het verleden. Bijkomend voordeel is dat de bibliotheekmedewerkers meer tijd hebben om vragen te beantwoorden, boeken te zoeken en klanten optimaal van dienst te zijn.

De invoering van het RFID-systeem is voorproefje van de dienstverlening in de nieuwe bibliotheek, waar straks met een geavanceerde sorteerunit de inname- en sorteeractiviteiten van de bibliotheekmaterialen nog gemakkelijker verlopen.

Werking
Maar hoe werkt deze nieuwe vorm van uitlenen nu precies? Op de schermen bij de balies staat stap voor stap uitgelegd hoe het werkt. De eerste keer dat leners hier gebruik van maken, zal het wellicht wennen zijn. Bibliotheekmedewerkers staan echter klaar om iedereen die vragen heeft of hulp nodig heeft, te helpen.
Provincie:
Tag(s):