vrijdag, 18. januari 2008 - 14:32

Vandalen van jaarwisseling aangehouden

Politie Zeeland heeft afgelopen week een aantal personen aangehouden. Dit na een uitgebreid onderzoek omtrent de vernielingen die op maandag 31 december 2007, overdag en tijdens de uren rond de jaarwisseling, in Vlissingen en Oost-Souburg plaatsvonden.

Vier jongeren, in de leeftijd van 16 tot 22 jaar en afkomstig uit Vlissingen en Oost- Souburg, zijn inmiddels aangehouden en verhoord. De 22-jarige jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. Een 16-jongen is gisteren voorgeleid aan de Rechter Commissaris (RC) en daarna onder schorsende voorwaarden heengezonden.

De andere twee jongens (16 en 18 jaar) worden vandaag voorgeleid voor de RC. De verdachten vertelden dat ze tot hun daden zijn gekomen om stoer te doen en omdat ze gedronken hadden.

De jongeren worden ervan verdacht verkeersborden, telefooncellen, bushokjes brievenbussen, afvalbakken, ruiten van woningen en auto's te hebben vernield. Het schadebedrag is op dit moment nog niet bekend.

In kinderdagverblijf 'Berendbotje' en de basisschool 'De Vlieger' hebben de verdachten de ramen vernield, het interieur eruit gehaald, op een stapel buiten gegooid en in brand gestoken. Ook is getracht de school in de brand te steken door vuurwerk naar binnen te gooien. Hierna is de groep lopend naar Oost-Souburg gegaan en aldaar hebben ze daar de glazen overkapping van het station vernield.

De politie wil getuigen, die de politie hebben gebeld, hartelijk danken. Dankzij hun meldingen is de politie de verdachten op het spoor gekomen.

De politie is nog op zoek naar enkele benadeelden. Zo heeft de politie geen aangiften ontvangen van enkele mensen uit de wijk Westerzicht wiens kliko in brand is gestoken. Verder hebben de verdachten bekend dat ze een kliko door een raam hebben gegooid. Ook hier heeft de politie nog geen aangifte van ontvangen.

Het onderzoek is nog niet afgerond, de politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.
Provincie:
Tag(s):