maandag, 22. december 2008 - 23:42

Varkenshouders verontrust over inkomsten castratiefonds!

Barneveld

Het Landelijk Bestuur van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders heeft afgelopen donderdag zijn zorgen uitgesproken omdat de Stichting Compensatiefonds Kosten Castratie Beerbiggen onvoldoende geld in het fonds krijgt gestort door de supermarkten en hun leveranciers!

Dit betekent dat de afgesproken 3 cent per geleverde kilo vers geslacht varkensvlees niet volledig door de deelnemende supermarkten in het fonds wordt afgedragen. Ondertussen moeten zeugenhouders die in aanmerking willen komen voor een vergoeding wel het apparaat bestellen voor 1 januari en hebben zij tot 31 januari de tijd om alle gegevens in te sturen naar de Stichting.

Ook het gasverbruik van de verdovingsapparaten blijft de gemoederen bezig houden. De apparaateisen die NVV en LTO samen hebben afgesproken gaan uit van een gasverbruik van 1½ liter gas per big per minuut. Alle andere hoeveelheden gasverbruik die men krijgt aangeboden van de diverse apparaatleveranciers zijn dus uiterst twijfelachtig. Daarom adviseert de NVV de zeugenhouders zeer kritisch te zijn bij de aanschaf van een apparaat.

De NVV heeft al geruime tijd geleden op de site www.verdoofdcastreren.nl een forum geopend waar zeugenhouders hun kennis en ervaringen hierover kunnen delen.
Provincie:
Tag(s):