maandag, 30. juni 2008 - 21:54

Vaste uitwijkroutes bij calamiteiten langs de A7

Wieringerwerf

Rijkswaterstaat realiseert langs de A7, tussen Wieringerwerf en Wognum, vaste uitwijkroutes, die ingezet worden bij calamiteiten. Dit zijn de eerste in Noord-Holland. De weggebruiker kan de route nemen als de snelweg wordt afgesloten. De bewegwijzering van de uitwijkroute is al aangebracht waardoor de weggebruiker snel de alternatieve route kan gebruiken. Dit draagt bij aan een betere bereikbaarheid en verhoogt de betrouwbaarheid van de reistijd.

Om weggebruikers te informeren, deelt een promotieteam flyers over vaste uitwijkroutes uit. Dit gebeurt vanaf maandag tot en met vrijdag 4 juli bij het BP benzinestation langs de A8. Het promotieteam flyert tussen 07.00 en 11.00 uur en tussen 16.00 en 20.00 uur.

De vaste uitwijkroute langs de A7 is tijdelijk met gele borden aangegeven. Rijkswaterstaat vervangt deze borden tussen half augustus en eind september door blauwe U-borden. Naast de route langs de A7 volgen in het najaar meer uitwijkroutes langs rijkswegen in Noord-Holland. Deze routes zijn samen met provincie Noord-Holland en gemeente Amsterdam tot stand gekomen.
Provincie:
Tag(s):