donderdag, 8. mei 2008 - 22:01

Vastgoedhandelaar sleept Van den Ende voor de rechter

Amsterdam

Vastgoedonderneming Trimp & van Tartwijk Property Performance nv heeft bij de Ondernemingskamer van Amsterdam een verzoek ingediend tot onderzoek naar wanbeleid door Joop van Den Ende. Laatste besloot op 17 april plotseling te stoppen met zijn vastgoedonderneming CHIOS na een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar mogelijke vastgoedfraude bij projecten van Bouwfonds en Philips Pensioenfonds aan de Zuidas.

In deze projecten aan de zuidas had ook Van den Ende's maatschappij CHIOS geinvesteerd in samenwerking met Trimp & van Tartwijk onder de naam Living City. Living City ontwikkelt meerdere grote vastgoedprojecten in binnen- en buitenland waaronder een theater met kantoren, woningen een hotel met restaurants en winkels in een groot complex aan de Zuidas in Amsterdam.

Volgens Trimp & van Tartwijk is er bij Living City sinds 13 november sprake van wanbeleid, waaronder het eigenmachtig ontslaan van personeel door Van den Ende/CHIOS en het laten verlopen van opties op bouwkavels, wat de voortzetting van de projecten in gevaar brengt.
Categorie:
Tag(s):