vrijdag, 9. mei 2008 - 23:21

Vechtpartijen op boulevard Scheveningen

Den Haag

Op de Scheveningse boulevard is het donderdag 8 mei tot tweemaal toe tot vechtpartijen gekomen, waarbij meerdere personen gewond raakten.

Omstreeks acht uur ’s avonds kreeg een groep mensen het met elkaar aan de stok ter hoogte van de Pier. Een 39-jarige inwoner van Den Haar bedreigde een andere man met een mes, waarna deze hem met een fles neersloeg. De 39-jarige raakte gewond aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis. De politie kon kort na het incident zes verdachten aanhouden. Het gaat om mannen uit Den Haag tussen 16 en 39 jaar oud. Ook het 39-jarige slachtoffer is later in het ziekenhuis aangehouden.

Rond half twaalf was het opnieuw raak op de boulevard. De politie werd naar ‘de Strandweg gestuurd, waar agenten een gewonde 26-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aantroffen. De man die maakte deel uit van een groep mannen die ruzie had gekregen met een andere groep. Dit ontaardde in een vechtpartij, waarbij de 26-jarige gewond raakte aan zijn gezicht. Later meldden zich ook nog twee mannen van 18 en 20 jaar uit Delft en Rotterdam en een 17-jarige Delftse. Zij raakten gewond toen iemand met een auto opzettelijk op hen inreed. Vermoedelijk hield ook deze actie verband met de ruzie tussen de twee groepen. De slachtoffers liepen schaafwonden en kneuzingen op.
De politie onderzoekt beide zaken.
Provincie:
Tag(s):