zondag, 8. juni 2008 - 16:14

Veel aanmeldingen voor jubileum wielerronde

Bedum

Voor de 25e keer zal de bekende Omloop van Bedum worden gehouden op dinsdag 17 juni. Zowel voor de renners als voor het publiek een spectaculaire wielerronde. Dat de ronde in trek is bij de wielrenners blijkt wel uit de vele inschrijvingen tot nu toe. Momenteel hebben zich al bijna 120 renners ingeschreven uit binnen- en buitenland en dat is het maximum aantal.

Voor de 120 renners is het afzien in de 53 rondes die gereden moeten worden om als eerste te finishen. De renners vinden het een veilig en mooi parcours in het centrum van het dorp Bedum. Het is tegelijk één van de snelste parcoursen van Nederland. De renners bereiken hier snelheden tot wel 55 km per uur!

Voor de vele bezoekers is het aantrekkelijk om vanaf de zijlijn te zien hoe snel en elegant de wielrenners de 100 kilometer afleggen. Start en finish zullen bij de komende 25e editie liggen aan de Molenweg tegenover de RABObank.

De 25e omloop van Bedum zal om 18.15 uur op een spectaculaire wijze worden geopend. In verband met het 25 jarig jubileum zal voor het eerst het Open Noordelijke Criteriumkampioenschap voor Teams tijdens het criterium worden gehouden.
Provincie:
Tag(s):